Лютий мороз до -16: якою буде погода на Святого Миколая та чи варто очікувати сніг

Лютий мороз до -16: якою буде погода на Святого Миколая та чи варто очікувати сніг

На день Святого Миколая в Україні поширюватиметься антициклон, через що атмосферний тиск буде підвищений.

Погода в Україні на Святого Миколая, 6 грудня, буде дуже морозною. Про це в інтерв’ю Главреду розповіла начальниця відділу взаємодії зі ЗМІ Українського гідрометцентру, синоптик Наталія Птуха.

За її даними, в цей день в Україні діятиме антициклон, через що очікується поширення поля підвищеного тиску. Хмар багато не буде, погода стане ясною.

Погода 6 грудня
В Україні, 6 грудня, на Святого Миколая буде дуже холодно, особливо в нічний час доби. Вночі 5 і 6 грудня температура повітря впаде до -6…-12 градусів, а в північно-східних областях і на сході – до 16 градусів морозу. Вдень стане трохи тепліше, проте плюсової температури очікувати не варто. Наталія Птуха прогнозує -3…-9 градусів.

“Сніг буде лежати. Найбільше снігу буде на заході і в північних областях, а ось в центральних областях буде не так багато”, – говорить синоптик.

Погода в Україні в грудні
В Україні в перший місяць зими будуть дні, коли температура повітря підскочить до +15 градусів – синоптик назвала “теплі дати” грудня. На початку грудня через територію України проходитиме атмосферний фронт, який призведе до аномальних температур повітря.

Синоптик Анатолій Прокопенко дав свій прогноз і розповів, якою буде погода в грудні 2023. Він стверджує, що ймовірність суворих морозів до мінус 20 градусів є, але вона “незначна”.

Народний синоптик Станіслав Щедрін каже, що в Україні буде справжня зимова казка в грудні.

Читайте також  Втік від патрульних: поки інспектори розмовляли з водієм, автомобіль сам заїхав у чужий двір (ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело