Долар збожеволів, ще й «заразив» євро: обмінники та банки різко обновили курс валют на вівторок, 28 листопада

Долар збожеволів, ще й «заразив» євро: обмінники та банки різко обновили курс валют на вівторок, 28 листопада

Що буде з курсом і які чинники на нього впливають?

Валютні курси, що встановлені Національним банком України на сьогодні, 28 листопада, мають наступні показники: курс долара США зараз дорівнює 36,2173 гривень за 1 долар. Курс євро наразі складає 39,6579 гривень за 1 євро.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є такими.

Як бачимо, офіційний курс долара та євро значно виріс в ціні. І це лише за перший робочий день цього тижня. Хоча варто зазначити, що банки і обмінники поки тримають відносно «комфортний» для українців курс.

Більшість експертів вважають, що вирішальним фактором впливу на курс залишатимуться і на далі дії Національного банку України на міжбанку – обсяг його інтервенцій та цінники, які він виставлятиме.

Курс зараз формується не стільки ринковими чинниками, скільки цільовими орієнтирами Національного банку. Ринок очікував помірної девальвації ще з моменту скасування фіксованого курсу в жовтні, але регулятор має власні плани». Водночас, такі обставини, як виділення міжнародної допомоги чи умови експорту, можуть впливати на рішучість та здатність регулятора тримати курс у заданому діапазоні.

Перший місяць роботи в умовах режиму керованої гнучкості показав, що Національний банк України, як регулятор, поки що не налаштований давати ринку більше можливостей для самозбалансування. Схоже на те, що він суттєво не розширюватиме коридор коливання курсу найближчим часом. Але очікуване зростання дисбалансів на валютному ринку наприкінці року через дію сезонних факторів має все ж посприяти помірній девальвації гривні.

Читайте також  "Раптовий обвал у обмінниках, долар приголомшив українців": чи існує реальна загроза заощадженням?

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело