Повноваження ТЦК розширять? Нардеп зробив несподівану заяву

Повноваження ТЦК розширять? Нардеп зробив несподівану заяву

На тлі посилення загальної мобілізації в Україні, згідно законопроєкту, який розроблять до кінця року за участі Міноборони та Генштабу ЗСУ, планують розширити й права ТЦК.

Про це повідомив

 секретар Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко в етері “Radio NV”.

“Вони зможуть також вести і аудіо, і відеозаписи. Вони зможуть перевіряти приписні і документи, наскільки я пам’ятаю”, – розповів Костенко.

Наразі Територіальні центри комплектування не мають права зупиняти громадян, перевіряти їхні документи та вручати повістки.

“Поліція іноді відсторонюється від цього, щоб не стати якимось центром скандалу, щоб людину не притягати. І можна зрозуміти і поліцейських, і ТЦК, в яких стоять плани, і людей, яких незаконно намагаються притягнути. Але у яких є відповідальність, відповідно до Конституції, – захищати країну”, – зазначив він.

В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  Все вже вирішено: молодь з 18 до 25 років служитиме

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело