“Половину людей у ​​країні”: Арахамія заїкнувся про тотальну мобілізацію – до чого готуватися

“Половину людей у ​​країні”: Арахамія заїкнувся про тотальну мобілізацію – до чого готуватися

Давид Арахамія розповів про мобілізацію в Україні


У Комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки невирішеним залишається питання щодо обсягів мобілізаціїв Україні. Про це розповідаєТСН.

Давид Арахамія наголосив на необхідності чіткого плану мобілізації, який поки що не існує. Також він припустив, яким чином уряд має намір забезпечити військовий потенціал України та визначити стратегію призову на військову службу у майбутньому.

Арахамія повідомляє, що гарячим та невирішеним залишається питання щодо кількості громадян, яких мобілізують. Існує мобілізаційний ресурс, який відомий. Якщо не робити, тоді вони страждають.

Однак в Україні немає чіткого плану щодо мобілізації ні довгого, ні короткого, хоч би на один рік. Усі живуть просто, як і жили раніше, але так не можна.

Він зазначає, що Генеральному штабу необхідно скласти та презентувати Раді військовий план. Необхідно знати, хто йде воювати наступного року, скільки людей зможуть відпустити з війни, адже вони вже стільки воюють, і скільки потрібно грошей. Все це має бути прописане у плані, якого у нас немає.

 

Читайте також  В Україні посилюють мобілізацію: де повістки будуть роздавати інтенсивніше

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело