Масштабне підвищення пенсій: хто отримає збільшені виплати першими

Масштабне підвищення пенсій: хто отримає збільшені виплати першими

Наступного року готуються провести індексацію пенсійних виплат.

Повномасштабне вторгнення не стало на заваді виплатам пенсій та заробітних плат для державних службовців. Окрім цього, Україна проводить систематичні індексації, що дозволяє хоч трохи підвищити виплати для пенсіонерів.

В наступному році уряд планує підвищити пенсії деяким пенсіонерам в три “хвилі” індексацій. Підвищення виплат буде поступовим і з кожним етапом будуть перераховувати пенсіонерам з різних категорій.

Перша індексація

Вже 1 січня буде перерахунок пенсій, який стосуватиметься мінімальної та максимальної пенсії в Україні. Виплати залежать від прожиткового мінімуму. Він буде підвищений з 2093 гривні до 2361 гривні для осіб, які втратили працездатність. Йдеться про 65-річних пенсіонерів, які заробили повний страховий стаж, але отримують мінімальну пенсію. Для чоловіків такий страховий стаж має становити 35 років, а для жінок-пенсіонерів – 30. Ця виплата буде розраховуватися виходячи з мінімальної заробітної плати, яку планують підвищити вже з початку наступного року. Тоді планують встановити виплати у розмірі 2840 гривень.

Друга індексація

Друга хвиля буде проводитися у березні наступного року. Підвищення виплат буде стосуватися отримувачів, які підпадають під дію планової індексації пенсій.

Третя індексація

А остання третя хвиля буде проводитися у липні. І знову вона буде стосуватися 65-річних пенсіонерів, які мають достатньо страхового стажу і отриммують мінімальні виплати. Починаючи з липня сума виплат буде становити 3200 гривень на місяць.

Читайте також  В Україні підвищили пенсії: стало відомо, хто не отримає надбавки

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело