Додадуть 500 гривень: пенсіонери не стримують радості

Частина пенсіонерів можуть отримати надбавку в 500 гривень

Деякі умови можуть дозволити пенсіонеру отримати компенсаційну доплату до пенсії. До такої категорії осіб відносяться люди, які досягли 80-річного віку, і пенсія яких з усіма надбавками не сягає навіть середньої заробітної плати.

Про це говориться в постанові від 2021 року про “Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій”. Відповідно до неї, виплата становитиме 500 гривень. Але потрібно підпадати під одну умову, встановлену державою. Також є умови, через які пенсіонери можуть отримати неповну надбавку до пенсії.

Пенсіонери, які навіть після отримання щомісячної компенсації до пенсії, не отримують виплату у розмірі 2600 гривень, можуть отримати виплати додатково. Додаткова виплата буде розраховуватися індивідуально, щоб пенсія досягла хоча б вищевказаної суми.

До пенсії можуть враховуватись такі надбавки:

Цільова грошова допомога;

Додаткові пенсії;

Індексація;

Компенсація щомісяця у разі втрати годувальника внаслідок катастрофи у Чорнобилі;

Інші додаткові виплати до пенсій, які можуть бути нараховані в рамках законодавства.

Тож доплата до пенсій розраховується індивідуально і може сягати різних сум. Для отримання відповідної доплати варто звернутися до свого місцевого Пенсійного Фонду. Також дану інформацію можна дізнатись на сайті, або у власному кабінеті. Розрахунок проводиться в залежності від страхового стажу, розміру пенсії та критеріїв, які повинні відповідати умовам для надання додаткової виплати.

Читайте також  День соціальної справедливості: 27% українців живуть у злиднях

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело