В МОЗ заговорили про введення карантину: коли і які обмеження можуть запровадити

В МОЗ заговорили про введення карантину: коли і які обмеження можуть запровадити

Карантин під час зимового періоду є цілком можливим. Для регіонів, де є перевищення епідемічного порогу, можуть застосовуватися локальні протиепідемічні заходи.

Про це заявив

 заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

“Якщо подивитися по загальних нормах, то карантин під час зимового періоду є цілком можливим. І в багатьох регіонах він застосовувався як у “доковідний” період, так і, скоріш за все, буде застосовуватися навіть і зараз”, – сказав Кузін.

Він нагадав, що зазвичай локальні протиепідемічні заходи зводилися до закриття шкіл. За словами Кузіна, після того, як коронавірусну інфекцію було прибрано з груп особливо небезпечних інфекційних захворювань, і загальний карантин в Україні скасували, ця норма єдина, яка зараз залишається працездатна.

“Тобто якщо перевищується епідемічний поріг (а він рахується сумарно “ковід” + грип + інші респіраторні вірусні інфекції), в такому випадку за рішенням місцевої влади можуть бути застосовані локальні протиепідемічні заходи” – пояснив Кузін.

Щодо того, чи буде це закриття шкіл, масковий режим, обмеження якоїсь торгівлі або більш жорсткі якісь норми рішення, мають приймати місцеві епідеміологи.

Читайте також  Вірусолог після втечі з Китаю розповіла про «приховування правди» щодо коронавірусу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело