Негода посилюється: синоптики підвищили рівень небезпеки в Україні до помаранчевого

Негода посилюється: синоптики підвищили рівень небезпеки в Україні до помаранчевого

Вітер в Україні стане ще потужнішим.

В Україні другий день поспіль оголошують штормове попередження. Через посилення негоди синоптики підвищили рівень небезпечності у низці областей до другого рівня, помаранчевого. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

Так, за даними синоптиків, 12 листопада в Україні очікуються значні дощі та мокрий сніг.

“12 листопада у північних, центральних, вночі й у південній частині країни значні дощі; в Карпатах значний сніг”, – йдеться у попередженні.

Також в Укргідрометцентрі попереджають про потужний вітер.

“В Україні пориви вітру 15-22 м/с (І рівень небезпечності, жовтий); у південній, східній частині та в центральних областях пориви сильного вітру 25-30 м/с (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий)”, – повідомляють синоптики.

Погода 12 листопада – прогноз
У неділю, 12 листопада, в Україні очікується хмарна погода. По всій країні дощитиме. В центральних, північних областях, вночі і у південній частині опади будуть значними. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Вітер очікується за швидкістю 9-14 м/с, його пориви сягатимуть 15-22 м/с, а у південній, східній частині та в центральних областях країни прогнозуються пориви сильного вітру 25-30 м/с.

Температура вночі та вдень у західних областях становитиме 2-7° тепла, в північних областях 4-9° тепла; на решті території вночі 6-11°, а вдень 10-15°.

В Карпатах синоптики прогнозують значний сніг, місцями хуртовини, вдень пориви вітру 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця, температура вночі 0-5° морозу, вдень близько 0°.

Читайте також  Осінь буде аномально спекотною: кліматолог здивувала прогнозом погоди для України

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело