Платний виїзд чоловіків за кордон: у РНБО зробили важливу заяву згідно із законом – чи можна вже пакувати валізи

Платний виїзд чоловіків за кордон: у РНБО зробили важливу заяву згідно із законом – чи можна вже пакувати валізи


У РНБО зробили важливу заяву щодо виїзду чоловіків за кордон

Законодавча ініціатива щодо платного виїзду з України для чоловіків призовного віку є несправедливою. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов в ефірі телемарафону Єдині новини, повідомляють Факти.
Він зазначає, що не дуже хотілося б, щоб можна було відкупитися від захисту нашої країни, тим більше, що не всі українці мають гроші. Тому ця ситуація може бути дуже контроверсійною.

Також він додав, що народні депутати мали б вносити подібні пропозиції до початку повномасштабної війни, а не під час воєнного стану в Україні.

Крім того, затвердження цього законопроекту може спровокувати ситуацію, коли громадяни, які мають достатню кількість коштів, надсилатимуть своїх синів за кордон, щоб ті не воювали. Це буде несправедливо.

Варто нагадати, що йдеться про законопроект №8029, зареєстрований у ВР ще у вересні минулого року. Документом пропонується випускати військовозобов’язаних чоловіків за кордон під щомісячний внесок на підтримку ЗСУ.

Читайте також  "Пенсія під загрозою у цих українців, їхні дії спричиняють невідворотне": є 4 причини, через які гроші пропадуть за пів року

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело