“Уже сьогодні, не проспіть”: Ще на початку жовтня українців попередили про масові зміни

“Уже сьогодні, не проспіть”: Ще на початку жовтня українців попередили про масові зміни

Україна, як і багато європейських країн, щороку переходить на зимовий час. Цього року перехід відбудеться 29 жовтня.

Що означає цей перехід до зими? У цей день українцям дають можливість поспати додаткову годину. Це відбувається через те, що стрілки годинника повертаються на одну годину назад. Іншими словами, якби було 4 години, це було б 3 години.

Плюсом є те, що мобільні телефони та інші пристрої автоматично перейдуть у нову еру. Але старі мобільні телефони та механічні годинники потрібно передавати окремо.

Відомо, що Японія вже майже 40 років переходить на зимовий і літній час. Зміна часу була передбачена постановою Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року. Якщо перехід на зимовий час відбувається в кінці жовтня, то перехід на літній – в кінці березня.

У Великій Британії таку процедуру запровадили вперше. Він був запроваджений у 1908 році з метою належного щоденного споживання енергії.

Вже у 2021 році Верховна Рада України регулярно розглядатиме питання зміни часу. Але цей законопроект так і не був прийнятий, оскільки наша країна настільки велика, що східні та західні регіони не можуть жити одночасно цілий рік.

Адже якщо жити тільки за зимовим часом, то на сході України світати буде вже о 3:00.

Якщо буде тільки літній час, то на заході буде світати близько 9:00 і на роботу чи в школу доведеться іти по темноті.

Читайте також  Вже офіційно: З 29 жовтня набувають чинності важливі зміни – поради для адаптації

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело