Є долари – немає субсидії: у Пенсійному фонді нарешті показали важливі ліміти

Є долари – немає субсидії: у Пенсійному фонді нарешті показали важливі ліміти

Чимала кількість українців, під час купівлі іноземної валюти, навіть не підозрюють, що можуть залишитися без субсидії. Справа в тому, що в Україні діє обмеження сумою таких “придбань”. Якщо ця сума вийде межі обмежень, тоді ціла сім’я може втратити субсидію.

Про це стало відомо завдяки відповіді Пенсійного фонду України у мережі Facebook.

Українець звернувся у коментарях із питанням такого плану: “Поясніть позбавлення субсидії через купівлю валюти. За одноразову купівлю на понад 50 тисяч гривень, або також за купівлю кілька разів, через день по 40 тисяч гривень?”.

У Пенсійному фонді України надали відповідь. Фахівці заявили, що згідно з чинним законодавством, субсидія не призначається, якщо хтось із складу домогосподарства, або член сім’ї особи зі складу домогосподарства протягом 12 місяців перед місяцем звернення за призначенням житлової субсидії, призначенням житлової субсидії без звернення здійснив операції з/або готівкової іноземної валюти (крім валюти, одержаної від благодійних організацій або придбаної для оплати медичних та/або освітніх послуг), на загальну суму, що перевищує 50 тис. гривень.

Тобто, неодноразове (не обов’язково одноразове) купівля валюти, що загалом перевищує 50 тисяч гривень, є причиною для відмови у призначенні субсидії.

Читайте також  "Долар наблизився до червоної межі остаточно, курс валют здивує українців": експерти сказали, чи варто бігти в обмінники

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело