Директор зґвалтував 10-річну ученицю і вона завагітніла: Вчителі заявили, що “дитина його спровокувала”

Директор зґвалтував 10-річну ученицю і вона завагітніла: Вчителі заявили, що “дитина його спровокувала”

Працівники школи звинуватили жертву у нападі.

У Болівії директор школи зґвалтував 10-річну ученицю і вона від нього завагітніла. Вчителі та інші працівники школи звинуватили жертву нападника у тому, що “дівчинка його спровокувала”, вони хотіли відбити підозрюваного у поліції.

Про це пише The Guardian.

Підозрюваного у зґвалтуванні виправдовують працівники школи

Директора школи звинувачують у тому, що він перехопив дівчину, яка поверталася додому з навчального закладу на початку цього місяця, і зґвалтував її в автомобілі. Як стверджується, напад стався після кількох тижнів переслідувань, зокрема через соціальні мережі.

Проте вчителі та працівники школи намагалися перешкодити арешту 39-річного директора школи, якого підозрюють у насильстві. Вони намагались захопити місцеву поліцейську дільницю, вчинивши бійку з правоохоронцями.

Роксана Чоке, прокурорка штату Потосі, повідомила, що підозрюваному було пред’явлено звинувачення у зґвалтуванні до завершення розслідування. За її словами, дівчина завагітніла в результаті нападу.

“Ми відкидаємо всі висловлювання, які порушують права жертви та її сім’ї”, – йдеться в заяві офісу омбудсмена Болівії після повідомлень про те, що сім’я жертви отримувала погрози, а демонстранти звинуватили дівчину в тому, що вона “спровокувала” свого ґвалтівника.

Ситуація у Болівії із сексуальним насильством
Правозахисники наголошують, що у Болівії є проблема з безкарністю ґвалтівників. Ця країна має один з найвищих рівнів сексуального насильства в Латинській Америці і один з найнижчих в регіоні рівнів звітності про ці злочини.

За даними міжнародної правозахисної організації Equality Now, кожна третя дівчинка у Болівії зазнає сексуального насильства у віці до 18 років.

“Цей випадок підкреслює тривожно високу толерантність до насильства над дівчатами в нашій країні. Що нас глибоко турбує, так це те, що це не перший випадок, коли факти виправдовуються шляхом помилкового покладання провини на жертву, в даному випадку 10-річну дівчинку, яку несправедливо звинувачують у провокуванні дорослого чоловіка”, – сказала Моніка Бая, технічна секретарка неурядової організації Comunidad de Derechos Humanos Bolivia.

Читайте також  Вона померла, але ще ненароджені діти продовжували жити всередині неї. Уві сні вона прийшла до чоловіка...

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело