Янукович і Ко відмили понад 200 млрд грн

Колишній президент Віктор Янукович і його оточення легалізували злочинні доходи на суму 201,7 млрд грн.

Про це повідомляє Державна служба фінансового моніторингу.

За весь період розслідувань (березень 2014 року – грудень 2016-го) щодо фінансових операцій колишніми високопосадовцями направили до правоохоронних органів 547 матеріалів, вказали у відомстві.

Держфінмоніторингом заблоковано на рахунках фізичних та юридичних осіб, які мають зв’язок з Януковичем та колишніми високопосадовцями, $1,54 млрд коштів.

Також у відомстві повідомили: в Австрії, Великій Британії, Латвії, Кіпрі, Італії, Ліхтенштейні, Швейцарії та Нідерландах заблокували активи колишніх високопосадовців, місцевих чиновників та пов’язаних з ними осіб на загальну суму $107,19 млн, €15,87 млн та 135,01 млн швейцарських франків.

О 15:00 30 січня Генеральна прокуратура відкриє матеріали справи екс-президента Віктора Януковича. Таким чином повідомить адвокатів президента-втікача про завершення розслідування у справі про державну зраду.

28 листопада генпрокурор Юрій Луценко зачитав екс-президенту Віктору Януковичу підозру. Тоді екс-президент із російського Ростова-на-Дону виступав у суді через Skype як свідок.

Януковича підозрюють у тому, що він закликав президента РФ Володимира Путіна ввести збройні сили на територію України. Внаслідок цього Україна зазнала збитків на понад 1,08 трлн грн. У мережу потрапив лист з проханням Януковича до Путіна ввести війська в Україну.

Читайте також  “Янукович разом зі своїми ляльководами…”: Стали відомі причини неочікуваної поведінки “легітимного”

Шукайте деталі в групі Facebook


Передає -