Пенсіонери у сльозах: стало відомо, які надбавки будуть при “підвищенні” пенсій – це просто знущання

Пенсіонери у сльозах: стало відомо, які надбавки будуть при “підвищенні” пенсій – це просто знущання

Пенсіонерам розповіли, які надбавки очікуються наступного року

Наступного року в Україні планують проіндексувати пенсії за новими правилами. Проте, частина українських пенсіонерів залишаться без надбавки. Цією інформацією ділиться Оксана Желнович в інтерв’ю Forbes.

Згідно з інформацією, українці, які вирушили на заслужений відпочинок зовсім недавно, наступного 2024 року можуть розраховувати лише на мізерну доплату до пенсійних виплат.

Найменшу індексацію буде проведено тим пенсіонерам, які вирушили на заслужений відпочинок в останні три роки. За словами міністра, річ у тому, що «їхні виплати відповідають ринку», на відміну від тих, хто отримував пенсію у 2000-х роках.

У планах уряду провести індексацію, яка спиратиметься на рівень інфляції за останні три роки, через те, що пенсії виявилися «систематично» низькими. Про це наголошує міністр.

За її даними, у зв’язку з цим є українці, які одержують пенсійні виплати у розмірі 2500 гривень. А от ті, хто став пенсіонером у 2019 році, з таким самим стажем роботи, отримують пенсії вдвічі більше, на рівні 5000 гривень.

Оксана Желнович повідомляє, що краще було б провести індексацію всіх пенсійних виплат одразу, проте для цього потрібно принаймні 300 мільярдів гривень. А це величезні гроші.

У 2024 році закладено лише 100 мільярдів гривень, тому в міністерстві підтягують тих пенсіонерів, хто отримує найменші пенсії, а це близько 60% від загальної кількості.

Читайте також  "Цим українцям припинять виплачувати пенсію прямо з 1 квітня": у ПФУ повідомили, кого це стосується

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело