В одному з регіонів України вже розсилають повістки поштою: у ТЦК прокоментували

В одному з регіонів України вже розсилають повістки поштою: у ТЦК прокоментували

Якщо військовозобов’язаний не отримав надіслану поштою повістку, вона вважається врученою. Також не вдасться уникнути мобілізації, постійно сплачуючи штраф.

У Волинській області уже почали надсилати військовозобов’язаним повістки поштою.

Їх відправляють рекомендованим листом на адресу, яка була вказана у ТЦК або за останнім місцем реєстрації. Про це повідомила пресофіцерка Волинського ТЦК та СП Уляна Кравчук у коментарі VSN

.

“Так, резервістам і військовозобов’язаним надсилаються повістки на оновлення військово-облікових даних поштою рекомендованим листом на адресу, яку вказала особа у територіальному центрі або ж за останнім місцем реєстрації”, – розповіла вона.

Кравчук пояснила, що належним підтвердженням оповіщення про виклик до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) є:

  • підтверджуючий документ від поштового оператора про день отримання військовозобов’язаним рекомендованого листа;
  • день проставлення відмітки про відмову отримати лист чи про те, що людина була відсутня за адресою зареєстрованого чи фактичного місця проживання, якщо в ТЦК не було повідомлено іншу адресу проживання.

У той же час пресофіцерка Волинського ТЦК та СП нагадала, що повістка буде вважатися належним чином врученою, навіть якщо адресат з якихось причин не зміг її отримати. Також вона наголосила, що військовозобов’язаний буде нести адміністративну відповідальність, якщо не з’явиться у ТЦК в день, зазначений у повістці.

“Також доповню, що уникнути мобілізації, регулярно сплачуючи штраф за порушення правил військового обліку або за неявку за повісткою, не вдасться”, – наголосила Кравчук.

Читайте також  На виступі Ніка Вуйчича у Львові пoмeр 16-річний хлопчик

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело