Що сталося з курсом долара? Обмінні пункти і банки оновили курс валют

Долар звалився остаточно: обмінки та банки оновили курс валют на вівторок 10 жовтня

Долар не стабільний і на це є декілька причин.

Перший чинник, що утворює коливання іноземної валюти – це сезонність. Дохід, який отримують фермери від продажу врожаю, зберігають у валюті. Вони закуповують валюту і тому курс може зростати. Другий — 29 червня управління НБУ затвердило стратегію пом’якшення валютних обмежень, а 3 жовтня прийнято відповідне рішення. Йдеться про те, що відновився плаваючий курс долара і відповідно інфляційне таргетування. Ця стратегія необмежена у часі. Таким чином населення, представники бізнесу розуміють, що варто вкладати в долар. А якщо є попит на купівлю іноземної валюти, то зростає валютний курс. Але не цього разу.

Сьогодні, 10 жовтня, Національний банк України встановив офіційний курс валют: вартість долара складає показник 36,55. Нагадаємо, що це показник регулятора, і він не відображає реальної вартості іноземної валюти в банках та обмінках.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники змінюються кожного дня і на сьогоднішній день вони є таким.

При цьому, економісти зазначають, що немає загрози, щоб гривня стала знеціненою. Національний банк України веде стратегію пом’якшення на підтримку гривневого вкладання. Це для того, щоб депозити, які населення вкладає у гривнях, мали високі відсотки, не дивлячись на те, що знижується облікова ставка. З 15 вересня у нас облікова ставка НБУ становить 20%, попередньо було 22%. Таким чином, кошти краще вкладати в іноземну валюту, а депозити — в національну.

Читайте також  "Різкий стрибок у найближчі тижні": експерти про те, чого чекати від курсу долара вже скоро

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело