Які зміни чекають нас у грудні

З 1 грудня в Україні почали діяти нові законодавчі рішення. Збільшилася сума прожиткового мінімуму, змінився розмір аліментів на дітей. Крім того, піднявся тариф на тепло і водопостачання, а для підприємств – знизили ціни на газ.

Розповідаємо про найсуттєвіші зміни.

Підвищений прожитковий мінімум
На грудень заплановане підвищення прожиткового мінімуму. Тепер він становитиме 1853 грн на місяць. Для працездатних осіб – 1921 грн, а для осіб, які втратили працездатність, – 1497 грн. Такий тепер розмір мінімальної пенсії.

Прожитковий мінімум прив’язаний до мінімальних виплат, тобто підняття торкнеться зарплат, пенсій і соцвиплат.

Збільшена мінімальна сума аліментів
На дитину менше 6 років розмір аліментів становитиме 1626 грн. Для дітей від 6 років і старше – 2027 грн.

28 серпня 2018-го почав діяти другий пакет законів Міністерстві юстиції України «Чужих дітей не буває». Загалом, від початку року на користь дітей стягнули 3 млрд грн аліментів.

Зросли тарифи на тепло і водопостачання
З грудня піднімаються на 16% ціни на тепло і гарячу воду. Причина – підвищення ціни на газ.

Із 1 листопада ціна на газ для населення в Україні зросла на 23,5%. 1 м³ коштує 8,55 грн. Рішення ухвалили через вимогу Міжнародного валютного фонду для продовження програми макрофінансування. Прем’єр Володимир Гройсман запевнив, що до кінця опалювального сезону ціну на газ більше піднімати не будуть.

Знижена цін на газ для підприємств
Нафтогаз на 17% знизить мінімальні ціни на газ для промислових споживачів. Він коштуватиме 11,2 грн/м³. Зараз один куб коштує 13,44 грн. Максимальні ціни для промисловості також знижені на 16,5% – до 12,1 грн. На вартість впливатиме обсяг закупівлі, умови оплати та відсутність заборгованості.

Читайте також  Незнайомець викрав дитину та утримував у заручниках

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -