“Панічні атаки просто вимучують”: до чого готуватися батькам, чиїх дітей підкосив штам “Дельта”

“Панічні атаки просто вимучують”: до чого готуватися батькам, чиїх дітей підкосив штам “Дельта”

Штам “Дельта” окрім більшої заразності має ще одну негативну рису. Він залишає по собі чимало неприємних постковідних синдромів.

Особливо ці синдроми проявляються у дітей. Найгірше, що коронавірус впливає на нервову систему, психічний стан після хвороби у багатьох – не з найкращих. Подекуди навіть радять залучити психотерапевта, щоб допомогти дитині пройти складний період.

Німецькі вчені провели дослідження, в якому взяли участь майже 12 тисяч дітей, передає Оглядач. Виявили, що у дітей після хвороби може спостерігатися втома, задишка, біль у животі, проблеми зі сном, порушення пам’яті та втрата концентрації уваги.

У дослідженні зазначено, що коронавірусна хвороба найчастіше зачіпає нервову систему та психіку. До того ж, після перенесеного COVID- 9 у деяких дітей стали діагностувати випадки розвитку діабету.

Також постковідними синдромами у дітей віком 5-17 років, які перехворіли на COVID-19, є тривожність, швидка стомлюваність і біль голови.

Медики зазначили, що такі синдроми проявляються протягом кількох тижнів або навіть місяців.

Такі ускладнення як артрит та синдром Рейно (спазм судин у руках, коли у пацієнта виникають болі або оніміння в кінцівках) траплялися найрідше. Причому останню недугу раніше діагностували лише у пацієнтів віком від 30 років.

Раніше лікарка-педіатриня Лідія Бабич сказала, що симптоми штаму коронавірусу “Дельта” у дітей дуже схожі на симптоми інших гострих респіраторних вірусних інфекцій, які лікуються традиційними способами. Дитина може перенести хворобу і легко, але заразити людей із групи ризику.

Читайте також  У 17% українських вчителів трапляються панічні атаки

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело