ДТП з українцями в Італії: у МЗС розповіли про стан постраждалих

Смертельна аварія з українцями в Італії: у МЗС розповіли про жертв та постраждалих

На півночі Італії автобус з десятками українських туристів потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, зіткнувшись з вантажівкою. Відомо щонайменше про 15 постраждалих, з яких 7 дітей.

Генеральне консульство в Мілані надає допомогу українцям, які постраждали внаслідок ДТП. Четверо постраждалих перебувають у важкому стані, заявив речник Міністерства законних справ України Олег Ніколенко.

– Четверо громадян госпіталізовані у важкому стані до медичних закладів міст Удіне і Трієст. Іншим пасажирам надано необхідну медичну допомогу на місці, тимчасово розміщено в спеціальних центрах рятувальних служб поблизу міста Удіне, – пояснив Ніколенко.

Речник МЗС додав, що транспорт для повернення українців має найближчим часом надати перевізник.

Українські консули взаємодіють з італійськими правоохоронцями для з‘ясування всіх обставин ДТП, а також тримають на контролі лікування постраждалих українців.

За даними іноземних видань, автокатастрофа сталася вчора ввечері на трасі A4, що пролягає від Венеції до Трієста, у районі міста Латізана.

За попередніми даними, в автобусі перебувало 30 українських туристів, які мали повертатися додому. Проте транспорт зіткнувся з фурою, яка перевозила фрукти та овочі.

Очевидці поділилися, що більшість людей змогли самостійно вибратися з автобуса. Проте іншим допомагали рятувальники.

За інформацією від місцевих органів влади, постраждали 15 осіб, з яких 7 – це діти. Одну жінку і двох неповнолітніх у важкому стані евакуювали гелікоптерами до лікарень.

Місцеві служби зазначають, що ще 27 людей не постраждали. Після того як їх оглянули медики, пасажирів забрали до приміщення муніципального офісу служби цивільного захисту регіону Фріулі-Венеція-Джулія для прихистку на ніч і надання допомоги.

 

Читайте також  Людей виносили на руках! Страшна трагедія підняла на ноги Київ. Такого Україна ще не бачила

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело