Патрульний застрелив товариша по службі через образу матері: нові деталі НП

Новина про те, що в прикордонній Луганській області застрелено співробітника Патрульної поліції Олександра Фахруддінова, вразила багатьох українців. Проте вбивцею виявився не залітний злочинець, а товариш по службі 24-річного копа.

вбивство поліцейського Рубіжного

Поліцейського знайшли вранці
Олександр Фахруддінов 15 листопада заступив у наряд у будівлі колишньої школи, яку віддали Патрульній поліції. У приміщенні ще проводились ремонтні роботи.

Будівля, де вбили поліцейського.

Як повідомило джерело OBOZREVATEL у правоохоронних органах, близько 19 години до поліцейського приходила дружина.

“Вона принесла йому поїсти, трохи поговорили – і дівчина повернулася додому. А ось вранці тіло мертвого патрульного виявив змінник. Хлопець був застрелений, на місці злочину були сліди боротьби, а табельна зброя зникла”, – повідомив наш співрозмовник.

Олександр Фахруддінов служив у Патрульній поліції з 2017 року.

Події розвивалися блискавично. Вбивство поліцейського – це НП, а враховуючи, що на волі гуляє озброєний злочинець, – подвійно. Тому на місце злочину одразу приїхало керівництво прокуратури, Головного управління Національної поліції у Луганській області, Управління патрульної поліції. Працювали співробітники слідчо-оперативної групи ГУНП, кінологи, експерти-криміналісти, працівники внутрішньої безпеки та спеціальних підрозділів. Місце події оточив спецназ.

Спецназ оточив місце злочину.

Слідче управління відкрило кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). На території міста було запроваджено поліцейську операцію.

На слід вийшли до обіду
До 14-ї години оперативники вже розуміли, кого шукають. А близько 16 години підозрюваного було затримано.

Причому його взяли не на кордоні з Росією в Меловому, як повідомлялося в соціальних мережах, а в Старобільську – це приблизно 60 кілометрів від Рубіжного, де сталося вбивство.

“Судячи з усього, вбивця вирішив там відсидітися”, – вважає джерело.

Підозрюваний у вбивстві був затриманий у м. Старобільськ Луганської області

За словами наших співрозмовників, підозрюваний у вбивстві служив разом із Олександром, це теж патрульний – Станіслав Шевцов. Він уродженець м. Єнакієвого Донецької області, зараз це місто – на окупованій території.

Читайте також  На Прикарпатті рецидивіст вбив товариша молотком по голові і закопав біля річки

Судячи з декларацій Шевцова, до Патрульної поліції він намагався потрапити з 2018 року, а вдалося це лише у 2020 р. У декларації, яку він подав у березні, зазначено, що заробітну плату отримував спочатку на шахті “Карбоніт” ДП “Первомайськвугілля” у Золотому Луганської області (на цій же шахті головним інженером працює його батько). А потім уже – гроші від Департаменту патрульної поліції.

Декларація Шевцова за 2020 рік.

У декларації не вказано жодного члена сім’ї, немає нерухомого майна, авто та рахунків у банках, а місцем фактичного проживання названо місто Лисичанськ.

Станіслава Шевцова підозрюють у вбивстві поліцейського.

За інформацією джерел OBOZREVATEL, після затримання поліцейський зізнався, що вбив товариша по службі, та показав, де сховав вогнепальну табельну зброю Фахруддінова.

За словами Шевцова, він прийшов до товариша по службі, коли той був у наряді. “Стався словесний конфлікт, у розпал якого Олександр Фахруддінов нібито образив матір Шевцова. Почалася бійка. Одночасно Шевцов вихопив пістолет в Олександра і застрелив його. Після цього втік”, – повідомив наш співрозмовник у правоохоронних органах.

Однолюб і добра людина
У соцмережах гуляла версія, що причиною конфлікту між поліцейськими стали ревнощі, однак у це слабко віриться. За словами мешканців Рубіжного, які давно знають Олександра Фахруддінова, він уже давно знайшов своє кохання.

“Сашко давно зустрічався з Анічкою, вони живуть разом. У вільний час ходять лише вдвох”, – розповіла нам Олена, яка навчалася з Олександром у школі №8 у Рубіжному.

За її словами, хлопця всі дуже любили та поважали. “Він завжди такий усміхнений, дуже добра і гарна людина. Надійний – завжди приходив на допомогу”, – додала дівчина.

Лейтенант поліції Олександр Фахруддінов загинув у 24 роки.

У Рубіжному живе і родина Олександра, його старший брат теж вибрав небезпечну професію – він пожежник-рятувальник у ДСНС.

Читайте також  На Тернопільщині вбuлu 17-річну випускницю

“Знаєте, служити в поліції скрізь непросто, а в нашому регіоні – подвійно небезпечно. Але ніхто не міг подумати, що Сашко загине від кулі товариша по службі”, – кажуть засмучені правоохоронці.

Підозрюваний у вбивстві – Станіслав Шевцов.

Оскільки до вбивства причетний працівник Патрульної поліції, то за рішенням прокуратури досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Державне бюро розслідувань. За вбивство злочинцеві загрожує до 15 років ув’язнення.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело