Українці вже приготувалися: американський експерт дав прогноз щодо зимових атак РФ

Українці вже приготувалися: американський експерт дав прогноз щодо зимових атак РФ

Російські окупанти взимку 2022-2023 років обстрілювали критичну інфраструктуру України, але досягти своєї мети – загнати країну в хаос – не зуміли.

Про те, як українці підготувалися до ударів по енергетиці, а також про те, чи будуть нові атаки, в ефірі “Апостроф TV” розповів американський військовий експерт Давид Лонг.

Він зазначив, що окупанти досить рідко застосовують ракети “Онікс”, які українські ППО поки що не в змозі збивати.

Кожному удару передує аналіз. Вартість і необхідність. Так, вони можуть застосовувати “Онікси” для ударів по енергетичній інфраструктурі, але який стратегічний толк від цього?”, – запитує Лонг.

Він додав, що торік ці ракети застосовувалися для ударів по цивільним цілям та застосовувалися безглуздо.

“Ми бачили, що ці ресурси були застосовані безглуздо – для бомбардування цивільних цілей. Тепер варто чекати і дивитися – чи росіяни діятимуть розумно, чи так, як вони діють зазвичай”, – заявив Лонг.

Також він зазначив, що російські удари по українській енергетичній інфраструктурі – це виключно акти терору: окупанти думали, що зможуть змусити у такий спосіб зламати волю українців до спротиву, шантажувати їх.

 Чому вони вважають так досі – мені зовсім незрозуміло. Адже український народ рік і сім місяців показує, як він готовий захищатися і робити для цього все, що необхідно”, – наголосив Лонг.

Він зазначив, що нові удари росіян по цивільній інфраструктурі будуть, безумовно, менш успішними, ніж минулого року. По-перше, через системи ППО, а по-друге, через те, що українці точно знають, що будуть завдаватися удари. Також українці підготовлені до якнайшвидшого відновлення об’єктів, по яких завдаватимуться удари.

Читайте також  Окупанти готуються до нових ракетних атак: українців попередили про велику небезпеку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело