Встигнути до 31 грудня: тисячам пенсіонерів поставили ультиматум, інакше не буде грошей

Встигнути до 31 грудня: тисячам пенсіонерів поставили ультиматум, інакше не буде грошей

У Пенсійному фонді України нагадали, що обов’язково потрібно встигнути зробити до приходу нового 2024 року.

Для всіх наших шановних читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Відомо, що в Україні поновили обов’язкову ідентифікацію пенсіонерів. У випадку, якщо особа не зможе пройти перевірку, буде заблоковано картковий рахунок.

Про це стало відомо завдяки відповіді експертів із Пенсійного фонду України на запитання від пенсіонерки з Волинської області.

Українка запитала: “Доки не блокуватимуть пенсійні картки внутрішнім переселенцям?”.

Фахівці Пенсійного фонду відповіли, що термін для проходження обов’язкової ідентифікації отримувачів пенсій та соціальних виплат у Ощадбанку серед внутрішніх переселенців, взятих на облік до 24 лютого 2022 року, продовжили.

Відповідні зміни до постанови КМУ від 30.08.1999 №1596 “Про затвердження Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках” та від 5.11.2024 №637 “Про здійснення соціальних виплат внутрішньопереміщеним особам” ухвалив уряд 8 серпня.

Ідентифікацію можна пройти до 31 грудня 2023 року. Тобто до кінця року виплатні картки не блокуватимуть.

Також, постановою розширено та спрощено способи ідентифікації, зокрема пройти її можна буде відеоконференцзв’язком, під час якого потрібно пред’явити документи, що засвідчують особу.

Читайте також  "Я думав тебе на передовій грохнули, пеньок обі*цяний": депутат привселюдно образив воїна АТО

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело