«Інформація шокує: РФ готує ракетний удар на національному рівні»

РФ готує новий ракетний удар: британський офіцер-розвідник розповів про ймовірні цілі

РФ може влаштувати ракетну атаку національного масштабу, не виключив Френк Ледвідж.

Недавній ракетні обстріли території України російські окупанти здійснили після того, як за минулі шість тижнів зібрали новий запас, заявив викладач військової стратегії і права в Портсмутському університеті, колишній офіцер британської військової розвідки Френк Ледвідж.

“Можливо, якусь кількість виготовили, ще якусь взяли зі складів, може, щось отримали з Ірану. Цього їм вистачить для відносно невеликої ракетної атаки національного масштабу, але вже не такого [розмаху], як у 2022 році”, – підкреслив він в інтерв’ю NV.

Росія намагається залякати Україну, але після того як українці вистояли незважаючи на важку зиму, окупанти своєї мети не досягнуть у майбутньому, каже експерт.

Разом з тим він вважає, що РФ може спробувати змінити цілі ракетних ударів. Але вище командування Росії не дозволить собі такий крок, впевнений він і прогнозує продовження масованих ударів.

“Навряд чи там погодяться з тим, що їхня кампанія повністю провалилася і єдине, що вдалося зробити – це виснажити запаси дорогих і військово значущих ракет”, – додав Ледвідж.

Ракетні атаки РФ
Нагадаємо, вночі 1 травня по всій Україні була оголошена повітряна тривога через ракетного удару російських окупантів.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що працювали сили української ППО.

У Київській МВА також підтвердили роботу сил ППО. В цілому було випущено 18 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555.

Силами та засобами протиповітряної оборони Збройних Сил України знищено 15.

Раніше міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив про загиблих і поранених в Дніпрі, Умані та українці в результаті ворожого обстрілу у ніч на п’ятницю.

Читайте також  Мобілізація в РФ: як росіян відправляють на війну проти України

“Дніпро, Умань і Українка (Київська область). Житлові будинки знову вражені російськими ракетами”, – написав він. За його словами, в Умані дві ракети пошкодили три багатоповерхівки.

Вранці в п’ятницю, 28 квітня, Збройні Сили України збили 21 з 23 ворожих крилатих ракет, а також 2 БПЛА, повідомив головнокомандувач збройними силами України Валерій Залужний.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело