В Україні почастішали незаконні штрафи для водіїв: як уберегти себе від “впевнених” копів

В Україні почастішали незаконні штрафи для водіїв: як уберегти себе від “впевнених” копів

Водії часто погоджуються на місці з доводами патрульних та визнають свою провину

Через брак досвіду багато водіїв під час спілкування з копами просто “губляться” і роблять все, що говорять “переконливі” у спілкуванні патрульні. Через це водії іноді отримують незаконні штрафи і платять гроші за те, чого вони не робили.

Юристи спільноти “Дорожній адвокат” розповіли про подібні випадки, і попередили водіїв про хитрий прийом поліції.

Співробітники правоохоронних органів, зупинивши транспортний засіб нібито за порушення правил дорожнього руху, переконують водія в тому, що він не має рації з юридичної точки зору.

Злякавшись або не розібравшись з ходу в ситуації, водії часто погоджуються на місці з доводами патрульних та визнають свою провину.

Так вчинив і чоловік, який під запис на камеру поліцейських не заперечував факту порушення ним правил дорожнього руху. Патрульні вирішили скористатися “визнанням” водія та винесли на його підставі постанову про притягнення чоловіка до адміністративної відповідальності.

Однак пізніше автомобіліст таки схаменувся і вирішив оскаржити дії поліції. У суді патрульні показали відео зі згодою водія із звинуваченнями, що йому пред’являються.

Проте Верховний суд відхилив доводи поліції та зробив висновок, що навіть визнання вини водієм не звільняє поліцейських від обов’язку доведення його вини. За відсутністю інших доказів вини автомобіліста, факт притягнення його до відповідальності може бути визнаний незаконним.

Читайте також  Таролог назвала місяць, коли Україна переможе у війні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело