“Різкий стрибок долара, курс валют – на межі”: експерти чітко пояснили, чи слід терміново бігти в обмінники

“Різкий стрибок долара, курс валют – на межі”: експерти чітко пояснили, чи слід терміново бігти в обмінники

Курс долара в обмінних пунктах України знову зріс. Подібні коливання тримають у напрузі українців. Єдина європейська валюта дешевшає.

Як інформує “РБК-Україна”, на ранок 27 вересня середній курс долара в Україні зріс на 5 копійок до 38,30 гривень, курс євро впав на 5 копійок до 41,05 гривень.

В обмінних пунктах купують долар у середньому по 37,80 грн, євро по 40,35 грн.

Офіційний курс долара НБУ не змінюється з 21 липня минулого року – 36,5686 гривень за долар. Офіційний курс євро на 27 вересня становить 38,8724 гривні за євро (-0,0256 гривні).

Стабільність курсу

За даними НБУ, ситуація на валютному ринку в цілому залишається стійкою, а зростання курсу долара було спричинене ситуативними факторами.

При цьому здатність НБУ балансувати валютний ринок залишалася високою. Завдяки постійному офіційному фінансуванню міжнародні резерви України утримуються на найвищих рівнях. Наприкінці серпня вони перевищували 40 млрд доларів.

У НБУ також заявили, що за поточного монетарного режиму курсова стійкість залишається основним якорем для очікувань економічних агентів, тому завдання збереження довіри до національної валюти є вкрай важливим.

Зазначимо, у вересні курс долара зріс до 38,60 гривень, проте згодом знизився.

Читайте також  Дерибанив гроші для медиків: СБУ змусили порушити справу проти глави МОЗ

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело