В Україні відбудеться масовий перерахунок пенсій: коли та як

У грудні 2019-го мінімальну пенсію в Україні збільшать з 1564 до 1638 грн, а максимальну – з 15,6 до 16,3 тис. грн.

А вже в 2020-му українці на заслуженому відпочинку отримуватимуть не менше ніж 1,8 тис. грн. Так, пенсії в 2020-му підвищать кілька разів – в липні і в грудні. У результаті мінімальна пенсія повинна збільшитися з нинішніх 1564 грн до близько 1800 грн. Також зазначають, що при мінімальній зарплаті в 6,5 тис. грн частина українців зможе претендувати на виплату на заслуженому відпочинку в розмірі 2,4 тис. грн.

Так, згідно із законом, українці у віці від 65 років, які виконали норму за стажем (30 років для жінок і 35 років для чоловіків) мають право на пенсію в розмірі не менше ніж 2,4 тис. грн. Якщо ж їхній розрахунковий розмір пенсії нижчий, то різницю повинні компенсувати з державного бюджету.

При цьому при зростанні мінімальної пенсії до 1,8 тис. грн максимальний розмір пенсії, на який мають право українці з високими (щонайменше у 8 разів вищими за середні) зарплатами або особливі права, складе 18 тис. грн. Підвищення мінімалки вплине тільки на тих, хто у цей момент отримує менше від зазначеної суми. Решта ж українців отримуватимуть виплати за формулою. Правда, вже в березні 2020-го їхні виплати перерахують з урахуванням розміру інфляції і динаміки зарплат.

Читайте також  "Долар здивував, курс валют вражає": експерти сказали, чи слід терміново йти в обмінники...

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -