Такі зміни приголомшать усіх: вже у жовтні курс долара суттєво зміниться

Такі зміни приголомшать усіх: вже у жовтні курс долара суттєво зміниться

У банківському секторі України готуються до здорожчання готівкового долара вже у жовтні. Очікується, що наступного місяця курс валюти перебуватиме в межах 37,5-40 грн, що перевищить поточні показники.

Про це Оглядачу розповів начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. Він зазначив: до кінця вересня готівковий долар в Україні коштуватиме 38,7-39 грн.

“За нашим розрахунком, можливий коридор на готівковому ринку може бути на рівні 37,5-40 грн/долар – з незначним спредом (до 0,3 грн). А також за невеликої амплітуди щоденних коливань, яка перебуватиме в межах 0,3-0,5 грн”, – повідомив Лєсовий.

Втім, підкреслив банкір, точно передбачити, як поведеться готівковий курс у жовтні, нині вкрай складно. Адже все залежатиме від низки нюансів та чинників. Серед них:

обсяги міжнародної фінансової допомоги та системність їх отримання; подальші дії НБУ щодо лібералізації валютного ринку – зокрема, можливий перехід до плаваючого курсу; експорт агропродукції; початок нового опалювального сезону.

Який курс зараз

За вихідні долар в українських обмінниках здорожчав. Вранці 25 вересня вони виставили його курс на середньому рівні 38,18/38,29 грн (купівля/продаж), що на 24 коп. дорожче в купівлі, ніж вранці 22 вересня, та на 14 коп. – в продажу.

У банках курс готівкового долара не змінився і залишився на рівні 37,7-38,3 грн (купівля/продаж). Серед великих установ найдорожче валюту купував ПУМБ – 37,75 грн. Найнижчий курс виставили Універсал Банки та OTP Bank – 37,1 грн. Інші установи купували долар по 37,3-37,4 грн.

Продавав же валюту найдорожче Креді Агріколь Банк – 38,6 грн. Найнижчий курс виставив ПриватБанк – 37,9 грн. В інших банках він становив 38-38,3 грн.

Читайте також  "Долар нещадно сколихнув обмінники, курс валют несеться до фінальної межі": експерти пояснили, чи час рятувати гроші

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело