“Батько бачив снаряд і взяв увесь удар на себе”: подробиці обстрілу армією Путіна двомісячного немовляти і його мами

“Батько бачив снаряд і взяв увесь удар на себе”: подробиці обстрілу армією Путіна двомісячного немовляти і його мами

Родина двомісячної дівчинки розповіла подробиці атаки росіян.

Стали відомі нові подробиці звірячого обстрілу росіянами двомісячної дівчинки, яка їхала в автівці в передмісті Херсона зі своєю мамою і дідусем.

Ця історія не залишила байдужими багатьох українців — сотні людей оперативно зібрали гроші на лікування маленької Мирослави та її 36-річної матері Ольги. Внаслідок обстрілу жінці відірвало частину ноги, а чоловік, свекор Ольги, який був за кермом, загинув.

ТСН.ua розшукав розшукав родичів цих людей і поспілкувався з ними.

“У дитини забиття, гематоми, накладені шви, вона зараз перебуває в Херсоні під наглядом лікарів, — розповідає родичка цієї родини, Юлія Безручко. — Олю зранку перевели до Одеси, лікарям довелося ампутувати частину лівої ноги. Попереду ще багато операцій. Два місяці тому Олі в Миколаєві зробили кесарів розтин. Прооперували так, що через тиждень у Херсоні знову довелося робити операцію. Шви знову розійшлися. Сьогодні поховали свекра Ольги. Сама Оля вчора отямилася, але у неї шок. Того дня, коли все це сталося, Оля їхала з донькою з медогляду. Їхали додому. Після того, як стався обстріл, Оля, вже сама тяжко поранена, змогла витягнути дитину з автівки однією рукою. Потім, уже в лікарні, коли Оля отямилася, вона запитала: “Чи жива дитина?”. Після цього Оля знову знепритомніла”.

За словами пані Юлії, наразі зібрано гроші на лікування Ольги та дитини, але попереду ще дороговартісне протезування.

Ще одна родичка цієї сім’ї, теж Юлія, в коментарі ТСН.ua розповіла, що жінка й дитина були врятовані завдяки мужності 64-річного Миколи Мартинюка, який був за кермом автівки.

Читайте також  Були заховані в підвісній стелі: Будівельники виявили 11 тіл немовлят

“Сьогодні поховали батька. Він був за кермом. За словами свідків, батько побачив, як летить снаряд, вивернув машину і прийняв увесь удар на себе. Оля з дитиною сиділи позаду. Оля втратила ногу, отримала поранення другої ноги та однієї руки, іншою рукою витягла дитину. Батько загинув, згорів у машині”, — каже Юлія.

За її словами, двомісячна Мирослава отримала забій легень, селезінки й печінки.

“Дитина наразі на знеболювальних. Лікар сказав, що все буде добре”, — розповіла нам пані Юлія.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело