На що здатні військкоми, аби вручити повістку: адвокат розкрив хитрощі ТЦК

На що здатні військкоми, аби вручити повістку: адвокат розкрив хитрощі ТЦК

Співробітники ТЦК можуть вдаватися до різних хитрощів, намагаючись військовозобов’язаним чоловікам вручити повістку.

Про це розповів адвокат Ростислав Кравець.

За його словами, співробітники ТЦК часто не згадують, що військовозобов’язані можуть розраховувати на відстрочку від мобілізації. Більше того, військкоми можуть закликати громадян не надавати заяви для звільнення від призову, аргументуючи тим, що це “вам нічого не дасть”.

“При цьому вони чудово розуміють, що якщо особа дасть письмову заяву, фактично це буде підставою для відстрочки від мобілізації. Також зловживання під час проходження військово-лікарських комісій, коли фактично не аналізується стан здоров’я”, – наголосив адвокат у спілкуванні з журналістами.

Кравець зазначив, що на сьогоднішній день в Україні відсутні нормативні акти, які б регулювали процес вручення повісток. Тому громадянам слід бути уважнішими, адже лише певна категорія осіб може займатися врученням сповіщень.

“Повістку може вручати виключно уповноважена особа військкомату. На сьогоднішній день офіцерський склад має право вручати виключно за місцем реєстрації, а особи рядового та сержантського складу також можуть вручати повістки в будь-яких інших регіонах України”, – резюмував Кравець.

В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам’ятати, що обов’язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни, то завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  На кордоні не випустили батька вісьмох дітей: треба доводити

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело