Долар падає на дно, і тягне за собою євро: банки і обмінники оновили курс валют на четвер 21 вересня

Долар падає на дно, і тягне за собою євро: банки і обмінники оновили курс валют на четвер 21 вересня

Гривня укріпляється

Головним сектором міжнародних економічних відносин стали валютні ринки, які на сьогодні за обсягом оборотів, кількістю операцій та колом учасників не мають подібних у світі. Валютний ринок України розглядається як не досить розвинений порівняно із іншими міжнародними ринками. Партнерство України із світовими співтовариствами спонукає до поліпшення свого валютного ринку, для того щоб покращився зв`язок між національною і світовою фінансовою системою. На сьогодні піднімається актуальність вирішення проблем, які виникають через вплив процесів глобалізації на економіку України.

Національний банк України встановив офіційний курс валют на четвер, 21 вересня. Вартість долара залишається стабільною та складає показник 36,56. Але цей показник немає жодного відношення до реальної вартості долара. Це вартість регулятора, і не більше.

В обмінниках українських банків та спеціальних обмінних пунктах вартість валюти є значно вищою. Показники долара ростуть кожного дня.

Валютний ринок і його регулювання посідає основне місце в економічній політиці держави. Валютний ринок здійснює одночасне забезпечення міжнародних розрахунків, страхування від валютних ризиків. На розвиток валютних відносин впливають зміни, які відбуваються як в національній економіці, так і світовій. Таким чином, вони вносять поправку у валютну політику, що здійснюється в державі.

Читайте також  У МОЗ назвали нові ціни на пологи в Україні: тарифи піднімуть в рази

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело