Будуть контролювати: оголошено важливу новину для українців, які виїхали за кордон

Будуть контролювати: оголошено важливу новину для українців, які виїхали за кордон

Для частини українців, які виїхали за кордон, повідомили новину про можливість отримання грошової допомоги для оренди тимчасового житла.

Інформація актуальна для біженців з України в Литві. Тут для деяких українців оголошено про можливість отримати кошти, за які можна винайняти житло. Але важливо наголосити, що на виплати претендувати можуть ті громадяни, які мають посвідку на проживання чи картку від міграційної служби.

За попередньою інформацією, поширеною місцевими ЗМІ, кошти даватимуть 2 місяці тим людям, які не можуть самостійно оплатити тимчасове житло. Адже, як відомо, у Литві немає підтримки на державному рівні програми поселення біженців. Тобто, українці, які виїхали за кордон у Литву, самі повинні подбати про житло.

Винайняти житло в цій країні Європи досить проблематично через високі ціни та брак коштів у біженців. У литовській владі сподіваються, що така програма підтримки дасть змогу українцям легше інтегруватися в місцеве життя.

Гроші даватимуть на покриття оплати першого й останнього місяця оренди, але не більше 504 євро з розрахунку на місяць. Буде контроль за рухом коштів, тому витратити їх на інші речі не вдасться. Тобто, максимальна сума допомоги складе 1008 євро.

Першочергово на підтримку можуть розраховувати вагітні жінки та жінки з дітьми, літні люди та особи з інвалідністю.

Читайте також  Законопроєкт про мобілізацію “рознесли” з усіх боків: що змінюватимуть

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело