Нові графіки відключень електроенергії: що потрібно знати

Нові графіки відключень електроенергії: що потрібно знати

В Україні розробили графіки відключень електроенергії, які можуть застосовуватись з 1 жовтня. Але це не означає, що із зазначеної дати українцям обов’язково почнуть відключати світло. Графіки введуть у дію лише в разі нових атак РФ на енергоінфраструктуру.

Про це заявили в Міненерго, пише Оглядач. Там додали, що поки що відключень світла протягом усього осінньо-зимового періоду не планується.

“Відключення споживачів можливі у разі пошкодження енергетичної інфраструктури ворогом під час обстрілів, як це відбувалося минулого опалювального сезону.

Враховуючи, що в деяких регіонах виникли ситуації з несправедливим розподілом електроенергії між споживачами, операторами системи розподілу були розроблені та заздалегідь опубліковані графіки можливих відключень, які можуть бути застосовані виключно у разі обстрілів та пошкодження енергетичного обладнання”, – заявили у відомстві.

В Україні, за даними міністерства, до початку вересня відновили близько 70% пошкоджених ТЕС та ТЕЦ, а підготовка до зими триватиме до жовтня, і ще є час збільшити відсоток. І хоча ситуація дійсно складна, енергетики не беруться точно прогнозувати, якими будуть відключення та чи будуть вони взагалі.

Як заявляв голова парламентського комітету з питань енергетики та ЖКГ Андрій Герус під час стриму Business Breakfast, Україна увійде в опалювальний сезон приблизно з тими ж потужностями, що й минулого року.

Однак питання полягає не тільки в тому, чи вистачить генерації, а й у можливостях розподіляти електроенергію. І тут все залежить від того, наскільки успішно РФ атакуватиме енергетичну інфраструктуру України взимку.

Читайте також  Таролог назвала місяць, коли Україна переможе у війні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело