Ухилянтам слід понервувати: в Україні перевірять всі рішення про непридатність до служби

Ухилянтам слід понервувати: в Україні перевірять всі рішення про непридатність до служби

Відповідне рішення ухвалив президент України Володимир Зеленський.

В Україні перевірять всі рішення військово-лікарських комісій про інвалідність та непридатність до служби, які видали з початку повномасштабного вторгнення. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський.

Контролювати виконання рішення буде секретар РНБО Олексій Данілов. Протягом тижня будуть створені групи, які перевірятимуть рішення ВЛК. Перевірка рішень триватиме 3 місяця.

Якщо будуть виявлені факти необґрунтованого ухвалення таких рішень, то буде ініційовано їхній перегляд та повідомлятися правоохоронцям.

Крім того, планується опрацювати питання щодо особливостей перетину держкордону, які були визнані непридатними чи обмежено придатними до військової служби. Його планують опрацювати у двотижневий строк.

У цей же термін буде розроблений план із забезпечення належної та якісної військово-лікарської експертизи в ЗСУ. Міноборони зобов’язується створити окремий структурний підрозділ для підвищення ефективності виконання завдань і функцій у сфері охорони здоров’я.

Мобілізація в Україні
Нагадаємо, що Кабмін розширив повноваження військкоматів. Кабмін дозволив територіальним центрам комплектування здійснювати призов на військову службу під час мобілізації.

Стало відомо, які хвороби звільняють від призову у воєнний час. Варто звернути увагу на те, що в Україні звільняються від мобілізації та військової служби особи, у яких є медичне підтвердження серйозних патологічних захворювань.

Кого не можуть призвати на службу під час мобілізації та як оформляють бронь. Призвати можуть, в тому числі, і обмежено придатних – однак, як стверджують в ЗСУ, вони будуть проходити службу не на фронті, а в частинах забезпечення.

Читайте також  "Їх величність їде!" Киян розлютили затори через кортеж Зеленського: фото

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело