Бокальчик вина стане розкішшю: українців попередили про різке підвищення цін на алкоголь

Бокальчик вина стане розкішшю: українців попередили про різке підвищення цін на алкоголь

Українцям показали, як можуть змінитись цінники на алкогольну продукцію

Українців очікує серйозне підвищення цін на алкогольну продукцію. Очікується, що вартість напоїв збільшиться від 13 до 71%. Що подорожчає найбільше, зазначено у проєкті урядової постанови, опублікованої на офіційному сайті Міністерства економіки.

Новим документом планують внести зміни до постанови уряду №957 “Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв”, яку було ухвалено ще 30 жовтня 2008 року.

Що буде із цінниками на популярний алкоголь?
В Україні зростуть мінімальні ціни на алкогольні напої. Наприклад, мінімальні цінники на горілку, лікеро-горілчані вироби, а також інші міцні напої можуть злетіти на 34-42%. Роздрібні ціни на ці напої стрибнуть на 13-25%.

Любителям вина пощастить найменше, оскільки цінники на продукцію злетять найбільше. Роздрібні ціни на ігристі та газовані винні напої можуть підвищити одразу на 28%. В той самий час решта продукції виноробства, згідно з документом, додасть у вартості 61-71%.

Читайте також  А куди вони розбіглись?: у співачки з Nikitа випали розкішні груди і засвітились величезні сосочки (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело