Придатний або обмежено придатний: РНБО визначить точні критерії термінів

Придатний або обмежено придатний: РНБО визначить точні критерії термінів

Систему визначення придатності до військової служби в Україні буде змінено. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив секретар РНБО Олексій Данілов. Усі питання щодо мобілізації обмежено придатних військовозобов’язаних Рада національної безпеки і оборони планує врегулювати 1 вересня.

Данілов розповів, що в українських нормативно-правових документах існують терміни “придатний” і “умовно придатний”.

Треба дати тлумачення, хто так умовно придатний, де люди, які мають такий припис у своїх документах, можуть використовуватися, – пояснив секретар РНБО.

Данілов також розповів, що коли обмежено придатні військовозобов’язані потрапляють до військових частин, починаються певні процедури, які проводяться військовою владою і командирами.

Тому для того, щоб закрити це питання раз і назавжди, рішенням РНБО і оборони дано доручення роз’яснити цей документ, щоб не було подвійного чи потрійного трактування цієї норми, – зазначає Данілов.

Секретар РНБО Данілов пояснив, що подвійних і потрійних трактувань цих термінів більше не буде, оскільки сьогодні, 1 вересня, рішенням РНБО це питання буде остаточно вирішено.

Читайте також  “Замoвкни! Тут накази виконують мoвчкu”: Іра втeклa з дому, бо краще життя так вaбuло її. Але її змyсuлu жeбрaкyвати з крaдeнuм дитям

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело