“Загнаний Путін” погрожує ядерною війною: це лише шантаж чи готуватися до найгіршого

“Загнаний Путін” погрожує ядерною війною: це лише шантаж чи готуватися до найгіршого

Війська уже зазнали в Україні великих втрат, а диктатор вдався до нових погроз.

Збиття Росією американського безпілотника було навмисною провокацією. Це викликає занепокоєння, але протистояння може стати гіршим. Це дрібниця порівняно з тим, що може зробити Росія.

Про це пише telegraph.co.uk.

“Путін загнаний у кут, його позиція слабшає з кожним днем, оскільки західні танки починають з’являтися за горизонтом і наближається весняний наступ Зеленського. Великий російський наступ на сході України, схоже, провалився. Західні санкції знищують російську економіку”, – пише видання.

Журналісти зазначають, що українці мають намір вибити російські війська зі сходу України, а також із Криму. Це, без сумніву, означало б кінець правління Путіна. Але це означатиме небезпечний момент.

“Диктатор із задоволенням повторював публічно історію про свою молодість у Ленінграді, коли спостерігав, як загнаний у кут щур відбивається. Протягом багатьох років Кремль старанно створював образ Путіна як нещадного колишнього офіцера КДБ, який не боїться вживати сміливих дій для захисту РФ, особливо коли протистоїть об’єднаним силам Заходу.

Західна аудиторія здебільшого полюбила цей наратив. Однак реальність набагато складніша. Путін набагато раціональніший і розважливіший, ніж вважають його опоненти. У нього є нюх до слабкостей. Він любить гарне життя. Як зазначив Гаррі Каспаров, “Путін хоче правити, як Сталін, але жити, як Абрамович”, – зазначає видання.

У дослідженні для Heritage Foundation йдеться що існує ще одна сфера, де західна аудиторія надто спрощує реальні здібності Путіна – зокрема, щодо ядерного питання.

“Ми стверджуємо, що загроза використання Росією ядерної зброї є передусім тактикою, щоб налякати вибрану західну аудиторію і таким чином послабити зв’язок між Україною та її західними союзниками. Неправі ті, хто вважає, що самі росіяни розглядають їх як звичайну зброю війни”, – йдеться у дослідженні.

Читайте також  "Землі України вже поділили": астролог схвилювала прогнозом на грудень

Не можна виключати, що Росія не використає ядерну зброю як “останній засіб” проти України. В останній ядерній доктрині Росії є чотири обставини, які можуть виправдати розгортання ядерної зброї: неминуче застосування ядерної зброї проти Росії, фактичне застосування ядерної зброї проти Росії, загроза перешкоджанню контролю Росії над її ядерною зброєю та загроза існуванню Росії. Хоча жодна з цих умов не застосовується до війни проти України.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело