Радісна новина для українців, які виїхали за кордон: що тепер дозволили…

Радісна новина для українців, які виїхали за кордон: що тепер дозволили

З’явилась приємна новина для українців, які виїхали за кордон. Тепер для декого з них продовжено термін перебування ще на 18 місяців.

Наразі йдеться про перебування українців у Сполучених Штатах Америка. Тут вирішили продовжити термін дії статусу тимчасового перебування ще на півтора року. Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас зазначив, що війна в Україні ще незавершена, а це означає, що гуманітарна криза не подолана.

Тому в США і надалі будуть надавати захист для українців, які виїхали за кордон. Тобто, термін дії гуманітарної програми для біженців продовжено.

Наразі відомо, що термін дії тимчасового захисту спливає в жовтні цього року. Але його буде продовжено до квітня 2025 року. У міністерстві наголосили, що біженці поки не можуть повернутись в Україну через війну, яку розв’язала росія.

Але це не все. Є ще момент, пов’язаний з громадянами, які перебувають у США, але не в рамках згаданої програми. Зараз є змога і цим особам приєднатися до програми.

Водночас студенти з візою F-1 можуть подати заявку на отримання дозволу на роботу. Це зменшить курсове навантаження і допоможе не втратити візу на час дії TPS.

У США підрахували, що згадані зміни дадуть можливість близько 26 тисячам українців, які виїхали за кордон, продовжити термін легального перебування в країні за програмою тимчасового захисту. Інші підрахунки вказують, що приєднатися до програми загалом можуть понад 160 тисяч осіб.

Читайте також  Три причини, які дозволяють не приходити до військкомату по повістці

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело