По 40 грн за долар і це вже не жарти: з’явилося важливе попередження – коли

По 40 грн за долар і це вже не жарти: з’явилося важливе попередження – коли

Важлива інформація
Українцям розповіли, яким може бути курс валют уже скоро


Минулого тижня курс долара в Україні підскочив на 1 гривню, і надалі ця тенденція може зберегтися. Згідно з прогнозами, наприкінці першого місяця осені його курс може досягти позначки 40 гривень, пише UBR.

За словами начальника департаменту казначейства Глобус Банку Тараса Лісового, на валютний ринок чинив тиск очікування змін політики НБУ: регулятор готується перейти до гнучкішого режиму курсоутворення.

Очікування вибили долар із діапазону 37,20-37,70 грн/дол, при цьому зростання його вартості може продовжитися наступного тижня. Тим часом курс євро поки не перевищив позначки 42 грн/євро, близькість до якої готівкового курсу експерт вважав імовірною і раніше.

На очікування вжиття НБУ подальших заходів щодо валютної лібералізації наклався фактор сезонного попиту на валюту, який традиційно посідає серпень-вересень. Аналітик компанії “Центр біржових технологій” Максим Орищак нагадав, що аналогічне зростання попиту спостерігалося у ті самі місяці минулого року.

Він розповів, що у 2023 році фінансово-економічна ситуація більш стабільна – це означає, що сезонне вересневе подорожчання готівкового долара та євро має бути набагато скромнішим.

Орищак підкреслив: “На піку, тобто наприкінці вересня, курс на готівковому валютному ринку може досягати 39-40 гривень за долар та 43,00-44,00 за євро”.

Аналітик додав, що за умови збереження поточної конфігурації політики валютного курсу та регулювання спреди між вартістю валюти на міжбанківському та готівковому валютних ринках повинні будуть “схлопнутися”, а готівковий долар та євро у такому разі повернуться до коридорів 37-37,50 грн/дол. 40-41 грн/євро.

Читайте також  Долар перевалив за психологічну позначку: який сюрприз приготував українцям курс валют

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело