Призовуть усіх: у Верховній Раді розповіли, за якого розвитку подій мобілізують усіх українських чоловіків…

Призовуть усіх: у Верховній Раді розповіли, за якого розвитку подій мобілізують усіх українських чоловіків

Після початку повномасштабної агресії рф проти України, в а країні було оголошено загальну мобілізацію. Вона триває вже півтора року і нещодавно була продовжена ще на 90 днів – до 15 листопада 2023 року.

Заступник голови Комітету Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв, відповідаючи на запитання журналістки видання Новини.LIVE, розповів про те, як відбуватиметься процес мобілізації за різних сценаріїв війни.

Так, Чернєв розповів, що наразі мобілізація проводиться згідно з нормами законодавства і жодних змін запроваджувати поки що не планується. Водночас заступник голови комітету зазначив, що якщо військові дії розвиватимуться за найгіршим, найважчим сценарієм, воювати підуть усі українські чоловіки.

На запитання про те, чи будуть українці отримувати повістки електронною поштою і в СМС, Чернєв відповів, що наразі мобілізацію проводять згідно з нормами законодавства і поки що нововведень не буде.

Єгор Чернєв сказав:

В Україні є чотири черги мобілізації. І ось четверта передбачає, що на війну йдуть усі чоловіки. Зараз ми перебуваємо на другій черзі. Але якщо країна буде в небезпеці і є реальна загроза втратити державність, то підуть усі, як це було 24 лютого.

Також він уточнив, що сьогоднішня ситуація на фронті не вимагає залучення до бойових дій усіх українських чоловіків.

Читайте також  Вже все перераховують: зарплати і пенсії для українців різко змінюють

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело