У Кабміні зізналися у цілеспрямованому заниженні пенсій: скільки мають отримувати українці

У Кабміні зізналися у цілеспрямованому заниженні пенсій: скільки мають отримувати українці

Буде нова формула

В Україні мають намір змінити алгоритм нарахування пенсій
В Україні пенсіонери отримують мізерні виплати, яких ледве вистачає на оплату всіх комунальних платежів та проживання. У зв’язку з цим уряд має намір змінити алгоритм нарахування пенсійних виплат заради відновлення соціальної справедливості. Про це повідомляє Укрінформ.

Міністр соціальної політики повідомила, що чинна формула розрахунку пенсійних виплат значно її занижує. Вона зазначає, що згідно з чинною формулою, з урахуванням індексації, значно знижується реальна вартість заробітку.

Наприклад, пенсія 2000 року у розмірі 300 гривень в еквіваленті до середньої заробітної плати була непоганою, а зараз із індексацією це справжні копійки. Індексація постійно відстає, і це несправедливо.

Зазначається, що над новим алгоритмом нарахування пенсійних виплат уже почали працювати. Алгоритм повинен діяти так, щоб кожна людина мала чіткий алгоритм нарахування пенсійних виплат з урахуванням відпрацьованого страхового стажу та сплачених внесків.

Також новий алгоритм має бути завжди прив’язаний до будь-яких базових величин. Міністр соціальної політики зазначила, що конкретні результати роботи над пенсійною реформою, яка включає та запроваджує накопичувальні пенсії, з’явиться вже до кінця поточного року.

Читайте також  Пенсії як у Європі? Зеленський зробив важливу заяву про зростання виплат

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело