“Руки-ноги є – придатний”: чоловіка, якого мати годує з ложки, ВЛК визнала придатним

“Руки-ноги є – придатний”: чоловіка, якого мати годує з ложки, ВЛК визнала придатним

Професійність працівників військо-лікарської комісії (далі – ВЛК) шокує. Так, під час ВЛК Максима Байду, у якого з інвалідність третьої групи, визнали придатним до військової служби. Ситуація набула розголосу і громадськість взяла її під свій контроль.

Про це розповідає ТСН.

Максим Байда має третю групу інвалідності та легку розумову генетичну відсталість. Якщо хвилюється, йому відбирає мову, а в сиру погоду 34-річному хлопцеві важко рухатися. Мати часом годує сина з ложки та супроводжує у вбиральню.

Коли у приписного свідоцтва закінчився термін дії, Байди пішли до військкомату, де отримали направлення на ВЛК. Низка лікарів написала, що Максим придатний до військової служби, – це хірург, невропатолог, терапевт і ЛОР. Шокованій матері пояснили: “руки-ноги є – отже придатний”.

На кричущий випадок звернули увагу громадські діячі. Вінницька діячка Галина Верещага контролює, щоб Максима не мобілізували, а лікарі звинувачуюють її і матір Максима в “роздуванні” ситуації.

Як лікарі пояснюють свої дії

Віталій Чорний, головний лікар Шаргородської міської лікарні, де Максим проходив ВЛК, говорить, що медики зробили все правильно. Він стверджує: медогляд – частина процедури, “ніхто ні в яку армію його не брав”.

Чому ж лікарі написали людині з інвалідністю, що вона придатна до військової служби?

За словами Віталія Чорного, лікарі питали Максима, чи має скарги. А оскільки він не сказав, що має, то ЛОР, терапевт і хірург поставили позначку про придатність.

Головний лікар запевняє: голова ВЛК винесе свій вердикт про придатність або непридатність, лише коли будуть готові аналізи Максима.

“Звичайно ж, не буде сказано, що чоловік придатний. В Україні нікого з третьою групою інвалідністі та гепатитом С до армії не беруть. Лікарі все робили правильно, згідно з інструкціями. Вони (мати Байди та Галина Верещага – 24 Канал) самі все це роздули”, – говорить він.

Читайте також  Віра Брежнєва на відпочинку в Дубаї носить зі старшою дочкою однакові міні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело