Нові штрафи понад 50 тисяч грн та нові вимоги до прав: Зеленський підписав закон – усі водії повинні знати

Нові штрафи понад 50 тисяч грн та нові вимоги до прав: Зеленський підписав закон – усі водії повинні знати

Глава нашої держави затвердив важливий закон для водіїв.

В Україні набув чинності закон, який дозволяє проводити самостійну теоретичну підготовку для тих, хто має намір отримати водійські права. Іспит, як і раніше, потрібно буде складати в сервісному центрі МВС, йдеться в законі, опублікованому в “Голосі України” 28 липня.

Йдеться про закон “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами”, підписаний президентом Володимиром Зеленським 26 липня.

Зазначається, що після складання іспиту кандидат отримає не посвідчення водія, а лише право розпочати практичну підготовку з водіння виключно на спеціально обладнаному автомобілі під наглядом інструктора, уповноваженого надавати такі навчальні послуги.

При цьому документ не забороняє українцям вивчати теоретичну частину правил дорожнього руху в автошколах, як і раніше.

Крім того, цей закон запроваджує нові штрафи для автошкіл (у сумі від 8500 до 13600 грн), порушення порядку підготовки кандидатів у водії та держустанов з акредитації таких навчальних закладів за порушення порядку їх акредитації (у сумі від 8500 до 51000 грн).

 

Читайте також  "Штрафи у десятки тисяч гривень за 20 км/год і повна заборона їздити вночі": українських водіїв чекають зміни у 2024 році

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело