Погода божеволіє: в Україну йде рекордна спека. Синоптики попередили

Погода божеволіє: в Україну йде рекордна спека. Синоптики попередили

Потрібно заздалегідь підготуватися до аномальних перепадів температури

На найближчому тижні Україна зіткнеться з вкрай спекотною погодою – липень заявить про себе, як про найспекотніший літній місяць 2023 року. Прогнози показують, що температура може піднятися до +37 ° C і навіть вище. Однак після цього очікується прихід літньої погоди з комфортнішими температурними показниками.

Детальніше про рекордну спеку, яка поступово наближається до кордонів України, інформує Главред.

Укргідрометцентр повідомляє, що з 22 по 23 липня в окремих районах країни очікуються дощі, а на півдні можливі грози. Вночі температура повітря коливатиметься від +13°C до +18°C, вдень від +24°C до +29°C, а на півдні та в Криму до +32°C.

З 24 липня над Україною встановиться антициклон, який призведе до виникнення злив з 25 по 27 липня на більшій території країни.

На півдні України 25 липня стовпчики термометрів можуть піднятися до +32-37°C.

З 28 по 30 липня можлива непостійна та дощова погода у більшості областей.

Крім того, жителям України варто очікувати на аномально високі температури, джерело яких знаходиться в Європі. Найближчим часом термометри по всій країні можуть показувати +40°C.

За даними метеосервісу ventusky, у понеділок, 31 липня, по всій Україні очікується дуже висока температура без опадів. Найспекотнішим днем ​​буде на південному узбережжі зі значенням +40°C, тоді як на Чернігівщині температура буде нижчою – близько +28°C.

У середу, 2 серпня, ventusky прогнозує, що у більшості центральних, південних та східних областях України температура повітря може досягати відміток від +32°C до +41°C. Це екстремально високі значення, які вимагатимуть додаткових запобіжних заходів і дбайливого ставлення до здоров’я.

Читайте також  Коли по всій Україні випаде перший сніг: синоптик спрогнозувала дату

Підсумовуючи прогнози погоди на останній тиждень липня, можна сказати, що на Україну чекає дуже спекотна, і водночас мінлива погода. Важливо враховувати всі обережності, пов’язані з високими температурами, і дотримуватися рекомендацій щодо захисту від сонця, зволоження та можливого перегріву. Також варто бути уважними до прогнозів погоди та своєчасно реагувати на зміни у погодних умовах.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело