Плюс тисяча до кожної платіжки. В Україні готується різке подорожчання комуналки. Ціни зростуть на все!

Вже до кінця цього року середньостатистична платіжка в Україні помітно “поважчає”. Подорожчають практично всі комунальні послуги – від газу до електроенергії і води. Плюс доведеться переплачувати банківські комісії за цілу пачку квитанцій.

Графік підвищення тарифів наступний:

З 1 липня цього року підвищується ціна на газ. Населення буде платити за тарифами як для промисловості, а це плюс 70%.

З 1 жовтня 2020 року скасують пільговий тариф на електроенергію (90 копійок за перших 100 кіловат). Середнє подорожчання – 30%.

З 15 жовтня 2020 року, тобто, з початку нового опалювального сезону, почнуть діяти нові тарифи на опалення, затверджені ще в березні. В середньому подорожчання – на 10-15%.

З 1 січня 2021 року-планується підвищення тарифів на воду і водовідведення на 17-20%.

Будуть і інші нововведення. Через п’ять місяців після закінчення карантину в платіжках з’явиться абонплата за мережі. Плюс збільшать обов’язковий платіж одержувачам субсидії.

В результаті навіть за скромну двушку доведеться переплачувати до 700-800 гривень в місяць.

Перший в черзі на подорожчання – газ. З 1 липня цього року населенню доведеться платити за нього вже за ринковими розцінками, тобто як для промисловості. Різниця суттєва.

Скажімо, на травень “Нафтогаз” встановив ціну на газ для населення на рівні 2,3 гривень за куб (без ПДВ і транспортування), а для промисловості, в залежності від обсягу і способу оплати – 3,4-3,9 гривень (без податків і транспортування). Тобто, газ для людей може підскочити в ціні відразу на 70%.

Ще в березні НКРЕ прийняла ряд рішень щодо перегляду цін на опалення практично для всіх обласних центрів.

Тариф розділили на складові, і окремо порахували виробництво, постачання та транспортування газу. З урахуванням зниження цін на газ, виробництво тепла подешевшало на 5-7%. Що комунальники представили як “перемогу”, хоча вартість газу за цей рік впала вже більше ніж на 50%.

Читайте також  Чого мене навчили німецькі жінки

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело