Перевірятимуть 10 днів, далі скажуть результат: оголошено про нововведення для українців…

Перевірятимуть 10 днів, далі скажуть результат: оголошено про нововведення для українців

В Україні запроваджено експериментальний проєкт з подачі спрощених заявок на субсидію.

Пенсійний фонд України надав роз’яснення, як подати заяву по-новому. Для початку потрібно перейти на портал електронних послуг пенсійного фонду України. Натиснувши на кнопку «Вхід», потрібно пройти процес авторизації. Для цього знадобиться кваліфікований електронний підпис.

У вкладці «Увійти до системи» необхідно ввести назву акредитованого центру сертифікації ключів, який згенерував КЕП. Далі користувач повинен завантажити ключ та ввести пароль.

Коли вже ви увійшли в особистий кабінет, то виберіть вкладку «Комунікації з Пенсійним фондом України», опісля «Заяви на житлову субсидію чи пільгу».

У вкладках, що з’являться на екрані, виберіть ту, яка відповідає за подання заяви на призначення субсидії (на вкладці буде помітка «Експериментальний проєкт»).

Пройдіть процес заповнення онлайн-форми. Тут потрібно надати дані про себе. Нижче на відео є детальне пояснення, як це зробити.


Запроваджені нововведення покликані спростити процес подачі заяви на субсидію та не витрачати час на збір довідок. Але якщо громадянин бажає, то «класичний» спосіб подачі документів залишився і він може ним скористатись.

Перевірка дворогосподарства на відповідність вимогам триватиме 10 днів. За цей час Пенсійний фонд отримає всю необхідну інформацію про заявників з реєстру. Далі, після розгляду, людині сповістять про погодження або відмову в наданні субсидії. Якщо відповідь буде позитивною, то також буде вказано суму субсидії.

Ще 14 днів у заявника буде на уточнення чи спростування даних, якщо його заявку було відхилено. За цей час необхідно документально підтвердити право на отримання родиною допомоги від держави. Відтак, Пенсій фонд може переглянути своє рішення і все ж надати кошти родині.

Читайте також  60% українців живуть за межею бідності, - ООН

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело