Путін уже готується виводити частину військ із українських земель: що відомо

Путін уже готується виводити частину військ із українських земель: що відомо

На фронті уже найближчим часом можуть бути важливі ротації.

Ось уже більше року Росія вгризається до Бахмута, поки Україна перемелює її армію. І справді, Росія розпочала бої за Бахмут у липні 2022 року, після захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська. Експерти єдині на думці, що захоплення Бахмута є виключно політичною метою Росії, яка після Лисичанська та Сєвєродонецька не досягла жодних успіхів на полі бою. Наразі, коли ПВК “Вагнер” ці позиції залишив, а ЗСУ щодня мають просування під Бахмутом, Путін стягує туди всі свої резерви.

Так, наприклад, 1 липня офіційний представник Східної групи військ України полковник Сергій Череватий заявляв, що російські війська нещодавно перекинули неназваний полк Повітряно-десантних військ (ВДВ) РФ з Лиманського напрямку на Бахмутський.

А ось експерти Інституту вивчення війни (ISW) ы зовсым вважають, що вже найближчим часом російські військові можуть і зовсім почати відведення військ з півдня України, щоб утримати Бахмут

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за 1 липня.

“Якщо російських підкріплень, вже відправлених в Бахмут, буде недостатньо, щоб утримати завоювання ворожої армії в цьому районі, військове командування РФ може зіткнутися з важким вибором: ризикнути створити серйозні вразливі місця у Херсонській або Луганській областях або почати відведення військ з півдня України”, — наголосили фахівці.

У той же час, аналітики ISW вважають, що компенсувати недостатню кількість своїх військ на півдні України, росіяни можуть завдяки шантажу. Ще б пак, Путін може продовжити використовувати загрозу витоку радіоактивних речовин на Запорізькій АЕС для стримування українського контрнаступу та послаблення військової підтримки України від західних партнерів.

Читайте також  Росія окуповує Арктику. НАТО відреагувало

До слова, заступник міністра оборони України Ганна Маляр уже звітувала раніше, що війська Росії перекинули частину своїх найбільш боєздатних частин із Херсонського напрямку на Бахмутський та Запорізький напрями.

Зазначимо також, що російські джерела стверджують, що 1 липня ЗСУ провели контрнаступальні операції щонайменше на чотирьох ділянках фронту. Водночас українські офіційні особи вказують на те, що ЗСУ ще не розпочала основну фазу свого контрнаступу.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело