Потрібно прийти особисто: для пенсіонерів запровадили щорічну ідентифікацію, інакше позбавлять виплат

Потрібно прийти особисто: для пенсіонерів запровадили щорічну ідентифікацію, інакше позбавлять виплат

Важливо знати
Пенсіонерам доведеться проходити щорічну ідентифікацію
Українські пенсіонери будуть змушені проходити процедуру фізичної ідентифікації, інакше їх можуть позбавити пенсійні виплати. На щастя, це стосується не всіх похилого віку, а лише певну категорію. Інформація ділиться GSMinfo.

За інформацією, громадяни країни, які перебувають на заслуженому відпочинку, проте проживають за кордоном, отримуватимуть пенсійні виплати виключно на потокові рахунки, які відкриті в українських банках. У зв’язку з цим таким пенсіонерам буде необхідно до 31 грудня кожного року проходити фізичну ідентифікацію.

Фізична ідентифікація проходитиме двома способами:

  • перший із них у тому, що ідентифікувати пенсіонера можна з допомогою додатка «Дія. Підпис» в особистому електронному кабінеті на веб-порталі електронних послуг ПФУ;
  • другий спосіб полягає у підтвердженні місця проживання консульськими посадовими особами.

Відповідне рішення було затверджено урядом України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих категорій.

Разом із цими нововведеннями є й інші. Наприклад, буде врегульовано питання щодо виплати пенсій громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях або під час тимчасової окупації виїхали на підконтрольну територію.

Також зміни стосуватимуться виплат пенсій особам, які тимчасово проживають за межами нашої країни.

Читайте також  Чи пенсія, чи зарплата: українці мають зробити вибір – інакше виплат не буде

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело