Скоро все зміниться: НБУ попередив, що буде з обміном доларів

Скоро все зміниться: НБУ попередив, що буде з обміном доларів

Подробиці
НБУ пом’якшив обмеження, пов’язані з обміном валют


Стратегію пом’якшення валютних обмежень, переходу до більш гнучкого обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування було затверджено Правлінням Національного банку України. Про це повідомляє пресслужба регулятора.

У рамках програми розширеного фінансування з Міжнародним валютним фондом Національним банком України було розроблено стратегію, виконання якої планувалося до кінця червня 2023 року.

Стратегія включає три основні напрями: пом’якшення валютних обмежень, перехід до більш гнучкого курсу та повернення до принципів інфляційного таргетування.

Кожен напрям передбачає послідовність етапів, ключові пріоритети, принципи та необхідні передумови для реалізації.

Згідно з повідомленням, Національний банк поступово і послідовно впроваджуватиме цю стратегію.

Вже в червні були пом’якшені деякі валютні обмеження завдяки створенню відповідних передумов. Однак для наступних кроків передумови все ще формуються.

«Повернення в перспективі до інфляційного таргетування з плавучим обмінним курсом відбуватиметься упорядкованим, консистентним способом, що дозволить мінімізувати ризики для цінової та фінансової стабільності та максимізувати потенціал для сталого економічного відновлення», – повідомили у НБУ.

Читайте також  “Мільйони українців в очікуванні платіжок”: У Зеленського дали точний прогноз щодо тарифів на комуналку

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело