“Вражаюча гроза пре в ці області України з шаленим градом, синоптики сказали про сильні опади, вітер і навіть мороз”: експерти про погоду

“Вражаюча гроза пре в ці області України з шаленим градом, синоптики сказали про сильні опади, вітер і навіть мороз”: експерти про погоду

Справжнє шаленство стихії накрило українські області, а синоптики попереджають, що завтра погода не стане кращою.

Як інформує “24”, погода в Україні у середу, 28 червня, продовжуватиме накривати регіони нашої країни негодою. У південно-східних областях України попереджають про шквальний вітер, штормові дощі та навіть град.

У 5 областях нашої держави ввели перший рівень небезпечності. Швидкість вітрів по всій території України сягатиме від 7 до 12 метрів на секунду.

Температура по всіх областях нашої країни залишиться без змін, порівняно з попередніми днями. Удень вона коливатиметься від +18 до +28 градусів у залежності від регіону.

Так на Заході литимуть короткочасні дощі, а температура сягне від +18 до +22 градусів. Цього дня найхолодніше буде у Рівненській області, а найтепліше – у Чернівецькій.

Трохи теплішою погода буде на Півночі нашої держави. Адже температура там буде від +20 до +23 градусів. Крім цього, жителі північних областей зможуть навіть трошки потішитися променями сонця, які час від часу світитимуть між короткочасними дощами.

Схожа ситуація буде в центральних областях України. Температура там також буде від +20 до +23 градусів. До того ж у цих областях пануватиме короткочасний дощ і невеликі грози.

Спекотною погода буде на Сході та Півдні, адже температура там сягне від +22 до +28 градусів. У цих регіонах литимуть дощі та навіть можливі короткочасні опади у вигляді граду.

Як інформує “mi100”, також синоптики зробили прогноз погоди на липень.

В липні середня місячна температура повітря складатиме від 19 до 25 градусів тепла. В Карпатах буде трохи прохолодніше – від 13 до 18 градусів вище нуля.

Читайте також  В Ухані знайшли коронавірус нового типу

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Як зазначили синоптики, мінімальна температура в липні сягне 1-9 градусів тепла, на півдні Одеської, Херсонської областей та в Криму – 10-12 градусів тепла, на високогір’ї Карпат – до одного градуса морозу.

“Абсолютний максимум – 34-39 градусів, у південних, східних, Дніпропетровській областях та в Криму місцями 40-41 градус, в Карпатах та горах Криму 26-33 градусів. Середня місячна кількість опадів складає у західних, північних та Вінницькій областях 62-119 мм, в Карпатах 131-170 мм, на решті території країни – 37-75 мм (у південно-східних областях та в Криму місцями 23-36 мм)”, – пояснили в Укргідрометцентрі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело