Адвокат прокоментував загальну мобілізацію в Івано-Франківську, яку оголосив місцевий начальник ТЦК

Адвокат прокоментував загальну мобілізацію в Івано-Франківську, яку оголосив місцевий начальник ТЦК

Зокрема, Ростислав Кравець звернув увагу на обов’язкову явку містян до ТЦК у 10-денний термін. 

Адвокат прокоментував загальну мобілізацію в Івано-Франківську, яку оголосив місцевий начальник ТЦК та СП і зазначив, що у цьому випадку має місце перевищення повноважень.

Про це у своєму YouTube-каналі розповів адвокат Ростислав Кравець.

“Я дуже сподіваюся, що це фейк”, – сказав адвокат під час коментування наказу.

Зокрема, він звернув увагу на обов’язковість явки військовозобов’язаних до міського ТЦК у 10-денний термін.

“Насправді без повістки з таким повідомленням… Це не є повістка. Тому я не бачу підстав для притягнення до відповідальності осіб, якщо вони не з’являться до ТЦК та СП. Це моє бачення. Відповідно до норм Конституції, а саме ст. 19, органи державної влади повинні діяти в спосіб, передбачений законом. Такий спосіб законом не передбачений”, – зауважив адвокат.

Експерт також прокоментував пункт наказу, де йдеться про “вилучення майна під час дії воєнного стану”.

“Саме вилучення майна можливе у державних підприємств. А примусове відчуження майна можливе у двох випадках: з попереднім відшкодуванням вартості, а по-друге, з наступним відшкодуванням. Це можливо у приватних осіб. Тобто, вилучення – у комунальних та державних, а примусове відчуження – у приватних”, – зазначив адвокат.

Тим часом в Івано-Франківську пояснили причини наказу про 10-денний термін прибуття до ТЦК. Згідно з повідомленням Івано-Франківського ТЦК і СП, такий “наказ видається щоразу, як продовжується дія воєнного стану та мобілізації на підставі продовження строку воєнного стану Указом Президента України”.

Читайте також  "Начальник ТЦК зможе накладати арешт на майно ухилянта?": адвокат назвав найнебезпечніші норми, які намагають внести у закон про мобілізацію

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело